Jump to content
leolufse

Paging AKATV please or other who know about display

Recommended Posts

I would have sent a message, but I need to post first before I'm allowed. 

 

@AKATV, I have heard good things about your work.  Maybe you can help?  I have an 03 rancher 350 ES 4x4.  The display all appears to work, but faded out in the middle towards the bottom.  I can't really read the hours and miles.    

 

I wanted to just purchase a new one, but they are NLA from Honda.  Part # 37200-HN5-M11  

 

I attempted to just use a display from a non ES model, but the plug is different.  Part # 37200-HN5-671

 

I do see a "meter sub harness" for the non ES meter Part # 32300-HN5-671, but I'm not sure what that does.  

 

Could I just use a whole wire harness from a non ES?  

 

Thanks for any help you can provide!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hey I just got your page- lol

I can get you taken care of no problem, you dont need a new meter or harness

Your meter sounds like it has the typical UV sun damage from sitting in sun for many years

It is quite common on the older Honda ATV displays

Can you post a picture of what you have going on so we can see?

I have sent you my contact information as well if you want to have it repaired

AKATV

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Thanks for the quick response. Before I pulled the motor out the neutral and reverse lights worked and so did the gear selector.  They are not now prob due to ground issue. Anyway here is how the display looks. 

09659B3A-BBC4-4DB0-89ED-5D146A996809.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

You will have to open up the speedometer and remove the circuit card with the LCD display assembly and ship that to me and I can get it repaired

I can help you if you need any further instruction doing that 

I sent you my contact information as well so you can could shoot me a text if that’s easier

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

almost looks like some kind of coating has been apllied, or is that where you whipped the display off ? just an observation. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
13 minutes ago, _Wilson_™ said:

almost looks like some kind of coating has been apllied, or is that where you whipped the display off ? just an observation. 

I hit it with a little glass cleaner. You can’t see the display unless the screen is a little wet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
23 minutes ago, AKATV said:

You will have to open up the speedometer and remove the circuit card with the LCD display assembly and ship that to me and I can get it repaired

I can help you if you need any further instruction doing that 

I sent you my contact information as well so you can could shoot me a text if that’s easier

Just the board like this?  

image.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Yep just like that!

Its a whole lot easier and less expensive to ship that way

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Mine on my 02 was worse than yours and he made it look new.  He'll probably have some tips on restoring the "glass" on the cover and there's some videos on youtube that are helpful.

Edited by slowindown

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
1 hour ago, leolufse said:

I hit it with a little glass cleaner. You can’t see the display unless the screen is a little wet. 

 

oh okay, thanks just looked like a clear coat from my veiw. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Having this same issue with my 2003 Rancher ES.  AKATV, can you send me your contact as well?  thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Welcome to the forum!

I can get you taken care of no problem 

I sent you a message with my contact information

The forum has free service manuals here as well to help you maintain your ATV

If you need any help or have any other questions just let us know

Hope to see you around

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@AKATV,

 

i have a 1999 ES with the same issue, mine is really bad. The indicator lights work for nuetral and reverse but screen has went dark many years ago. message me your contact info and i'll get it pulled out and possible a pic if you need to see how bad before i ship it to you.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Welcome to the forum!

A few pictures would be helpful in determining what’s actually wrong  but trust me when I say yours is not gonna be the worst one I’ve seen...and repaired.. LOL

I sent you my contact information as well  talk to you soon

AKATV

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Posted (edited)

Hi

New on here and am looking to get my display repaired, it lights up and the neutral light and reverse light etc work but nothing on the display,i took some photos of the board etc

Can i get the info for me to send it to akatv for repair please, is their something i might of missed that needs to be checked before sending

20210327_110453.jpg

20210327_110508.jpg

Edited by Sparky693
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi Sparky693 and welcome to the forum!

What year and model is that- it looks like 

An older 450S board or a Rancher 400 AT

I sent you my contact information so we can work it out

I sent you my contact information so we can work it out

AKATV

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Where do i go to find your information? Its a trx 350 fm, 2005 or 2006 i think,previous owner has cut vin off when they mounted a winch

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 
On 3/26/2021 at 1:25 PM, AKATV said:

Welcome to the forum!

A few pictures would be helpful in determining what’s actually wrong  but trust me when I say yours is not gonna be the worst one I’ve seen...and repaired.. LOL

I sent you my contact information as well  talk to you soon

AKATV

Well I sent my meter to AKATV last week. It was in rough shape. He had it repaired and in route back to me in a day or two. It’s like new again. So if your having issues with yours, you can bet AKATV is your speedo repair hookup. I have attracted before and after pics. Thanks again Ron. 👍🏼

31FA1371-D3C0-420D-8DDA-C971E0734FA2.jpeg

6A76756E-8374-4D0D-9D19-726053EED5A5.jpeg

DCAFDAA8-8670-4CC0-936B-D19A3EA815DA.jpeg

4E4DF0A1-F37E-4ECB-96F7-2F166893E32D.jpeg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...